Malpraxis


Malpraxis

        Malpraxis-ul este eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice.

Potrivit art.60, litera d din legea 192/2006, privind medierea cu modificarile ulterioare, partea care introduce o cerere de chemare in judecataavand ca obiect malpraxis-ul este obligata sub sanctiunea inadmisibilitatii cererii sa faca dovada procedurii prealabile a medierii printr-un certificat de informare cu privire la avantajele medierii in masura in care prin legi speciale nu este prevazuta o alta procedura.


Procedura medierii in litigii avand ca obiect malpraxis ( maxim 30 de zile):


Pasul 1- Cererea de mediere adresata mediatorului de persoana fizica sau juridica implicata intr-o disputa/litigiu avand ca obiect malpraxis (dupa caz) ;

Pasul 2-Invitatie la mediere adresata de mediator, partii adverse;

Pasul 3- Informarea partii adverse de catre mediator despre avantajele procedurii medierii si semnarea contractului de mediere de catre parti;

Pasul 4- Negocieri intre parti asistate de mediator si avocati (dupa caz)

Pasul 5- Ajungerea la o solutie agreata de parti si semnarea acordului de mediere privind neintelegerile;

Pasul 6- Obtinerea titlului executoriu prin autentificarea continutului acordului de mediere de catre notarul public (potrivit art.639 din noul cod de procedura civila actele autentificate la notarul public care constata ca o creanta este certa , lichida si exigibila constituie titlu executoriu).

Autentificarea acordului de mediere la notarul cu care colaboreaza biroul nostru costa aproximativ 250 lei, inclusiv TVA, pana la sume de 15.000 lei inclusiv.

Pasul 7 –Executarea silita a acordului de mediere prin intermediul executorului judecatoresc .

Executorul judecatoresc in baza acordului de mediere autentificat de notar sub forma unei tranzactii va putea obliga debitorul la plata imediata a drepturilor partii prejudiciate,conform legii.


Acte necesare pentru deschiderea procedurii de mediere:


 

  • · Actul de identitate a persoanei care solicita invitatia la mediere ( in copie);
· Numele, prenumele si adresa de domiciliu sau locul de munca a persoanei invitate la mediere;

 

· Inscrisuri justificative privind disputa de malpraxis (in copie).


Pentru a te informa cum poti sa trimiti o invitatie la mediere si ce efecte juridice are un acord de mediere suna de luni pana vineri intre orele 09:00-18:00 la :

0723.575.737

Sau lasa un mesaj pe adresa de e-mail:turcubs@yahoo.com


Noi suntem aici pentru tine!