Dispute si litigii civileBiroul nostru de mediere poate facilita solutionarea de dispute si litigii civile dupa cum urmeaza:

1.Dispute si litigii privind orice tipuri de contracte civile cum ar fi: Promisiuni de vanzare-cumparare; contracte de vanzare-cumparare;contracte de inchiriere; contracte de comodat; contracte de imprumut de consumatie; partaje; succesiuni granituiri, posesie,stramutare de hotare, revendicari mobiliare/imobiliare, etc.

Avantajele solutionarii disputelor si litigiilor civile prin procedura medierii, raportat la instanta de judecata sunt urmatoarele:

- Timp scurt de solutionare( de la o zi pana la doua luni in functie de complexitatea cazului);

Cheltuieli cu 50% mai mici decat un proces in instanta;

Partile implicate in disputa decid singure care este cea mai buna solutie pentru stingerea conflictului;

Pastrarea relatiilor dintre parti;

Procedura comoda flexibila, informala (fara martori,nervi, stres , fara termene de judecata)

Confidentialitatea disputei/litigiului;

Un cadru de discutie placut;

Restituirea taxei judiciare de timbru pentru cauzele de pe rolul instantei de judecata.

*Disputa presupune neintelegerea dintre parti cu privire la anumite interese inainte de punerea pe rolul instantei de judecata a cauzei;

*Litigiul reprezinta starea conflictuala dintre parti dupa inregistrarea cererii de chemare in judecata pe rolul instantei competente.Procedura medierii privind rezolvarea unui litigiu civil avand ca obiect pretentii financiare ( maxim 30 de zile):


Acordul de mediere este titlu executoriu.


Pasul 1- Cererea de mediere adresata de reclamant mediatorului;

Pasul 2-Invitatie la mediere adresata de mediator, partii adverse;

Pasul 3- Informarea partii adverse de catre mediator despre avantajele procedurii medierii si semnarea contractului de mediere de catre parti;

Pasul 4- Negocieri intre parti asistate de mediator si avocati (dupa caz);

Pasul 5- Ajungerea la o solutie agreata de parti si semnarea acordului de mediere ;

Pasul 6Obtinerea titlului executoriu prin atestarea acordului de mediere de catre avocatul ales de mediator cu acordul partilor sau de catre avocatii partilor.

Atestarea acordului de mediere la avocatul cu care colaboreaza biroul nostru costa aproximativ 250 lei, inclusiv TVA, pana la suma de 15.000 lei inclusiv.

Pasul 7 â€“Executarea silita a acordului de mediere (in cazul nerespectarii acestuia) prin intermediul executorului judecatoresc .

Executorul judecatoresc in baza acordului de mediere atestat de avocat va putea incepe executarea silita impotriva debitorului, fara a mai fi necesara o hotarare judecatoreasca definitiva (se reduce procedura de recuperare a debitului de la doi ani la 6-8 luni in situatia in care debitorul face contestatie la executarea silita).


Nota*:

Daca acordul de mediere are ca obiect transferul unui drept de proprietate imobiliar (case, terenuri), acesta in mod obligatoriu trebuie autentificat de notarul public sub forma prevazuta de lege sau validat de instanta de judecata sub forma unei hotarari de expedient.

Validarea acordului de mediere de catre instanta de judecata se taxeaza cu 2,5% din valoarea imobilului sau terenului de catre instanta de judecata, iar procedura  dureaza 60 de zile.


Acte necesare pentru deschiderea dosarului de mediere:


Copie dupa actul de identiatate al solicitantului cererii de mediere daca acesta este persoana fizica;

Copie dupa buletinul administratorului daca solicitantul este persoana juridica;

Delegatie avocatiala daca solicitantul face cerere de mediere prin avocat;

Delegatie de serviciu si legitimatie de consilier juridic , potrivit legii 514/2003 cu modificarile ulterioare privind profesia de consilier juridic, daca cererea de mediere se face prin mandatar conventional ,iar solicitantul este persoana juridica;

Procura notariala expresa daca societatea care solicita mediere este reprezentata de o alta persoana decat cea care are calitatea de administrator, avocat sau consilier juridic .

Copie dupa actele contestate ( contracte si alte inscrisuri).

Stampila,( in cazul persoanelor juridice)


 Pentru a te informa cum poti sa trimiti o invitatie la mediere si ce efecte juridice are un acord de mediere suna de luni pana vineri intre orele 09:00-18:00 la :

0723.575.737

Sau lasa un mesaj pe adresa de e-mail: mediatorturcubogdan@gmail.com


Noi suntem aici pentru tine!