• Comments: 0
 • in Articole
 • Visits: 3177
 • Last Modified: 25 March 2014 10:34

MEDIEREA PROCEDURA CONFIDENTIALA UN AVANTAJ CONCURENTIAL PENTRU AFACEREA TA

Potrivit legii 192/2006, privind mediere cu modificarile ulterioare, procedura medierii este una confidentiala spre deosebire de procedura arbitrajului sau a instantei de judecata care expun problemele companiei dumneavoastra in public.


Daca optati pentru procedura publica de solutionare a conflictului (arbitraj, instanta) este bine de stiut ca la o singura cautare pe Google search , sau pe portalul instantelor de judecata orice persoana fizica sau juridicadin Romania si din lume va putea stiin ce litigii ati fost implicat si cum s-au solutionat acestea.


De exemplu un cumparator care vrea sa achizitioneze un produs de la o firma va putea verifica pe Google sau pe portalul instantelor de judecata cate litigii a avut firma respectiva avand ca obiect protectia consumatorului;


O persoana juridica care vrea sa incheie un contract important cu firma dumneavoastra va verifica pe Google sau pe portalul instantelor de judecata sa vada in cate litigii comerciale sau civile a fost implicata firma; Cate litigii s-au castigat ori s-au pierdut.


 

Credeti oare ca este tocmai bine pentru afacerea dumneavoastra? cu siguranta nu......Atunci solutia cea mai buna este un acord de mediere, care este confidential. De ce? pentru ca instanta la cerere va pronunta o hotarare de expedient (hotarare executorie data de instanta in camera de consiliu, cu citarea sau fara citarea partilor, dupa caz), prin care se va valida acordul de mediere fara a se expune public pe internet obiectul litigiului si continutul intelegerii.


Printr-o procedura publica de rezolvare a disputelor comerciale, concurenta va sti intodeauna printr-o simpla accesare a portalelor instantelor de judecata , cum s-au solutionat litigiile dumneavoastra cu alti parteneri de afaceri . V-ar placea ca firmele concurente sa va cunoasca vulnerabilitatile? Cu siguranta, nu...


 

Secretele disputelor din spatele imaginii companiei dumneavoastra se vor pastra numai daca apelati la mediere, care este o procedura confidentiala.


Prin urmare confidentialitatea CONFLICTELOR AFACERII dumneavoastra cu siguranta vor influenta pozitiv imaginea companiei pe segmentul de piata in care actionati.


Triunghiul de aur :Mediator = Confidentialitate = Imaginea firmei dumneavoastra pe piataCredeti oare ca este tocmai bine pentru afacerea dumneavoastra? cu siguranta nu......Atunci solutia cea mai buna este un acord de mediere, care este confidential.
De ce? pentru ca instanta la cerere va pronunta o hatarare de expedient (hotarare executorie data de instanta in camera de consiliu, cu citarea sau fara citarea partilor, dupa caz),
prin care se va valida acordul de mediere fara a se expune public pe internet obiectul litigiului si continutul intelegerii.

Printr-o procedura publica de rezolvare a disputelor comerciale, concurenta va sti intotdeauna printr-o simpla accesare a portalelor instantelor de judecata, cum s-au solutionat
litigiile dumneavoastra cu alti parteneri de afaceri. V-ar placea ca firmele concurente sa va cunoasca vulnerabilitatile? Cu siguranta, nu......

Secretele disputelor din spatele imaginii companiei dumneavoastra se vor pastra numai daca apelati la mediere, care este o procedura confidentiala.

Prin urmare confidentialitate CONFLICTELOR AFACERII dumneavoastra cu siguranta vor influenta pozitiv imaginea companiei pe segmentul de piata in care actionati.

TRIUNGHIUL DE AUR: MEDIATOR = CONFIDENTIALITATE = IMAGINEA FIRMEI DUMNEAVOASTRA PE PIATA


Autor : Consilier Juridic Mediator Turcu Silviu-Bogdan

Copyright 2013-Toate drepturile rezervate


 
 

Share
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Facebook
 • Technorati
 • Reddit
 • Yahoo Buzz
 • StumbleUpon

No Comments Yet...

Leave a reply

Name: Required Field.
Email Address: Required Field. Not visible
Website:
Captcha Code: Required Field.
Comment: Required Field.